Vitaal in hoofd en lijf,
werkt positief door in het bedrijf! 


Individueel inzetbaar

Preventief als curatief! 

Individuele consults te boeken met uw medewerkers. Dit is om kortdurend ziekteverzuim te voorkomen en ook zeker om langdurig ziekteverzuim te verlagen en de duur van ziekteperiode te verkorten.

Het gebeurt ook steeds vaker een dagdeel aanwezig te zijn voor een inloop spreekuur. 

Het is in te zetten op veel voorkomende klachten

 • Long-Covid

 • Hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, lusteloos

 • Slaapproblemen, chronische vermoeidheid

 • Stress, burn-out

 • Maag-darm klachten

 • Weerstand verbeteren (regelmatig ziek)

 • Fibromyalgie/ Reuma verschijnselen

 • Overgangsklachten

Workshops/ Lezingen

Stress, burn-out preventie

Stress maakt minder vitaal. Maar wat doet stress met je? Hoe werkt het lichaam als het stress ervaart, waar gaat de energie naar toe?
Er bestaat mentale stress, fysieke stress en emotionele stress en de stresshormonen Cortisol en Adrenaline krijgen voorrang. Ook voeding kan innerlijke stress veroorzaken. Waarom en wat gebeurt er dan precies in het lichaam. Wat hebben stress en darmen met elkaar te maken?
Wat hebben darmen en mentale gemoedstoestand met elkaar te maken (angsten, depressieve gevoelens, geen zin in dingen)


Antwoorden en inzicht komen zeker tijdens deze workshop!

Slapen werkt door!

Slecht slapen werkt door, ook op de werkvloer. Op internet zijn genoeg tips te halen, echter gaat deze workshop over dieperliggende oorzaken en oplossingen voor slaapproblemen op gebied van inslapen en doorslapen. Het ligt namelijk niet alleen aan het circadiaans ritme: dag/nacht en de slaaphygiëne. In het lichaam zijn meestal diverse systemen verstoord als langdurig sprake is van slaapproblemen. Namelijk de stress hormonen in combinatie met hersenhormonen (Serotonine en Melatonine) en de darmen. Daarbovenop zorgt een actief immuunsysteem ook voor slaapproblemen. Hoe dit werkt en wat er aan te doen is, komt in de workshop duidelijk in beeld.

Na de workshop herkennen ze hun tekorten of oorzaken van de slaapproblemen en krijgen ze kleine tips. Hierdoor kan de medewerker zelf weer stappen ondernemen!

Voeding & meer energie!

Voeding is de basis, het fungeert als bouwstof en brandstof.
Daarom kan voeding zorgen voor extra energie maar onjuiste voeding of tekort voedingsstoffen voor weinig energie. Wat is de volgorde van het lichaam in de energieverdeling, hersenen, immuunsysteem, metabolisme. Hoe werkt vetverbranding en koolhydratenverbranding? Wat zijn precies mitochondriën, die voor energie zorgen, en wat doet voeding en leefstijl met deze mitochondriën?

Na deze workshop of lezing herkennen medewerkers fysieke energielekken en hoe ze de energie kunnen verbeteren met al simpele kleine stapjes.

Vage symptomen vanuit hormonen.

De boeken van Ralph Moorman; de Testofactor, Hormoonfactor of Hormoonbalans voor vrouwen. Daarin staan ook zoveel klachten omschreven en oplossingen gegeven. Vanuit de opleiding Hormoonfactor krijgt iedereen inzicht in wat voor vage symptomen je kan hebben door een onbalans. Een onbalans ontstaat vanuit leefstijl (voeding, stress, beweging) In deze workshop kunnen medewerkers hun symptomen herkennen, waardoor ze wellicht sneller naar hun eigen lichaam leren luisteren.

Na deze workshop hebben ze inzicht in klachten en onbalans en hoe het opgelost kan worden. Zowel interessant voor man als vrouw, want we hebben genoeg hormonen (testosteron, oestprogeen, progesteron groeihormoon, stresshormoon, schildklierhormoon, suikerhormoon)

Er zijn nog andere workshops op maat bijvoorbeeld "HOE IS JOUW VEERKRACHT"

Meer info over der workshop of hulp nodig bij invulling van een vitaliteitsplan, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-29086187 

Een workshop op maat is prima mogelijk, we bekijken samen wat er speelt binnen het bedrijf en belangrijk is voor de medewerkers.

Reacties van werknemers

 • Fiona doet op een prettige manier haar verhaal. Rustig, duidelijk en genoeg gelegenheid voor vragen. Vooral ook knap op afstand ivm het thuiswerken. Chapeau! Heel interessant om je lichaam en geest op een nieuwe manier te leren kennen -Hanneke-

 • Positief! Heeft me (weer) bewust gemaakt van mijn leefstijl en ook : waar het het beter kan! Fiona weet waar ze het over heeft. -Walter-

 • Goed verhaal, duidelijk uitgelegd. Geen open deuren zoals blauw licht en televisie, ontspanning maar echt nieuwe inzichten en tips. Ik heb er echt wat aan gehad en ook concrete dingen die ik zal gaan toepassen. Zeker een aanrader. - Claudia-

 • De workshop was zeer interessant en uitermate verhelderend. Veel geleerd over wat je brein met je lichaam doet. Welke hormonen een rol spelen en hoe ontspanning kan helpen. Fiona legt alles helder en duidelijk uit -Marisca-

 • Een nuttige en inspirerende workshop. Fiona brengt het op een leuke en laagdrempelige manier. Complex met de neurotransmitters, echter een praktische workshops met handreikingen die je meteen kunt toepassen. -Wouter-

 • Vol enthousiasme en in helder taalgebruik werd duidelijk gemaakt hoe stress werkt op energie niveau. -Gerard-


  Aangesloten bij:

  AGB code: 90068921
  CAT: CL4334-04-11-20

  Locatie en contact

  Kogendijk 95
  1862 PS Bergen(NH)
  KVK nr: 59123761
  BTW nr: NL002072058B92